9 Ağustos 2010 Pazartesi

Zeytinli Cevizli Börek



                                                            MALZEMELER
3 su bardağı un
1 paket  kuru maya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1/2 zeytinyağı
İç malzemesi
1 su bardağı siyah zeytin
1 çay bardağı ceviz (iç malzemesine istediğiniz herşey olabilir ben haşhaşlı peynirlide yapıyorum. )


Malzemeler karıştırlarak elde edilen hamur 20 dk dinlendirilir.Hamur merdane ile açılıp, yağlanır içine zeytin ve ceviz eklenir (iç olarak koyulur) hamurun ortası delinip dışarı doğru rulo yaplır küçük küçük kesilip ve yağlı kağıt serili  tepside  pişirilir. AFİYET OLSUN


PROFİTEROL



Jöleli Muhallebi


Malzemeler
4 subardağı süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker

Jöle için TATESAL
5 su bardağı portakallı meyva suyu
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker


Tencerede süt,un ,şeker karıştırılarak muhallebi elde edilen muhallebi piştikten sonra orta büyüklükteki borcama dökülür ve soğumaya bırakılır.
portakal suyu, nişasta ve şeker karıştırılarak hazırlanan jöle ılıyınca muhallebinin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır .AFİYET OLSUN