15 Şubat 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Şerbetli Kek

Malzemeler
4 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 subardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
Vanilya ,kabartma tozu ,kremşanti

Şerbet
1 subardağı şeker
1.5 su bardağı su

Malzemeler karıştırılarak kek hamuru elde edilir. Yağlanmış borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Kek soğuyunca ılık olan şerbet dökülür, üzerine kremşanti sürülür haşhaş dökülerek servis edilir AFİYET OLSUN

Kol Böreği





Böreğimi yedikten sonra fotoğrafını çekmediğim aklıma geldi bizden geriye kalanlar :) Hamurun detaylı anlatımı burda .

Malzemeler
2 tane yumurta(Birinin sarısı yüzüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Un

İç Malzemesi
patates ,kıyma ,tuz, karabiber ,kırmızı biber (patatesi haşladım kıyma ve soğanı kavurup karıştırdım.)

Malzemeler karıştırılarak elde edilen hamur  oklavayla  açılır, daha sonra elle çekilerek hamur  inceltilir, yağlanır ortadan ikiye kesilir mazlzemler içine koyularak yuvarlanır .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup 200 derecede pişirilir. AFİYET OLSUN