15 Şubat 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Şerbetli Kek

Malzemeler
4 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 subardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
Vanilya ,kabartma tozu ,kremşanti

Şerbet
1 subardağı şeker
1.5 su bardağı su

Malzemeler karıştırılarak kek hamuru elde edilir. Yağlanmış borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Kek soğuyunca ılık olan şerbet dökülür, üzerine kremşanti sürülür haşhaş dökülerek servis edilir AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. böyle becerikli hanımlara bayılıyorum ve çok özeniyorum ve maşallah diyorum :) bi gün belki bende böyle becerikli bir hanım olurum,çalışıyorum :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil