15 Şubat 2010 Pazartesi

Kol Böreği





Böreğimi yedikten sonra fotoğrafını çekmediğim aklıma geldi bizden geriye kalanlar :) Hamurun detaylı anlatımı burda .

Malzemeler
2 tane yumurta(Birinin sarısı yüzüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Un

İç Malzemesi
patates ,kıyma ,tuz, karabiber ,kırmızı biber (patatesi haşladım kıyma ve soğanı kavurup karıştırdım.)

Malzemeler karıştırılarak elde edilen hamur  oklavayla  açılır, daha sonra elle çekilerek hamur  inceltilir, yağlanır ortadan ikiye kesilir mazlzemler içine koyularak yuvarlanır .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup 200 derecede pişirilir. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder