30 Ekim 2009 Cuma

Erzurum Kadayıf Dolması




Erzurum'un nefis kadayıf dolması sağolsun eşim gelirken getirmişti.Erzurum'a yolunuz düşerse mutlaka tadın birde Cağ kebabını deneyin derim sevgiyle kalın

Ayva Tatlısı











Ayva zamanı geldi hanımlar tatlı ve reçel yapma vakti.Hafif ve pratik bir tatlı
Malzemeler
4 tane ayva
1 su bardagı şeker
Tarçın
Karanfil
Ceviz
Krem şanti

Ayvalar ikiye bölünür içleri temzilekdikten sonra 1 subardağı şeker (şeker istenilen ölçüde artırılır yada azalartılır.) tarçın karanfil ve kırmızı renkli ( vişne, çilek, bögürtlen) reçelerden bir iki kaşık koyularak ve ayva çekirdekleride içine atılarak pişmeye bırakılır. pişen ayvaların içi cevizle doldurulur üzerine krem şanti ilave edilir ve size afiyet olsun

21 Ekim 2009 Çarşamba

Lokum


Bunu az önce komşum getirdi ben de sizlerle paylaşmak istedim .Artvin usulü lokum burda bayramlarda lokum yapıyorlar. sabah kahvaltılarında  seviyorum onlar nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben biraz su biraz un tuz 1 çay kaşığı kabartma tozuyla küçük bir yumak hamur elde ediyorum.  Yağda kızartıyorum oldumu size Artvin usulü lokum afiyet olsun

Ev Yapımı Grissini



Bu tarifi 40firinekmek.com aldım burayı mutlaka ziyaret edin .

Havuç Rüyası


tarifi yeşilkivi.com aldım ordaki tariflere bayılıyorum